VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u een overzicht met antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@echtekerstboom.nl.

Online kerstboom bestellen

1. Hoe werkt het online bestellen van een kerstboom bij Echte Kerstboom omgeving Doetinchem?

Op onze website kunt u gemakkelijk en snel een echte kerstboom bestellen. Let op: dit gedeelte van de website van Echte Kerstboom is alleen bestemd voor inwoners van de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland. Hoe werkt het? Klik op: “Kerstboom bestellen“ en kies uw gewenste kerstboom. Vervolgens kunt u de kerstboom in uw winkelmand plaatsen en deze veilig afrekenen met iDeal.

2. Is Echte Kerstboom de webshop van Boerderij ‘t Geutjen?

Jazeker! De bomen van Echte Kerstboom zijn afkomstig van Boerderij ‘t Geutjen. Bij de kerstboomboerderij worden de kerstbomen na uw bestelling vers voor u op het land gezaagd. Onze kerstbomen zijn dus een echt Achterhoeks streekproduct.

3. Waarom is deze webshop alleen voor inwoners uit de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland? 

Bij Echte Kerstboom hebben wij twee websites: één voor inwoners uit de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland en één voor de rest van Nederland (www.echtekerstboom.nl). Omdat wij de inwoners uit bovenstaande gemeenten lagere verzendkosten kunnen aanbieden – die bij de webprijzen inbegrepen zitten – hebben wij hiervoor een aparte website aangemaakt. Via deze website bent u dus iets goedkoper uit dan bij de webshop voor de overige delen van Nederland. 

4. Wat is de bezorgtijd van een kerstboom?

Voor onze kerstbomen tot 1.75 meter geldt: op werkdagen voor 14.00 uur bestelt is dezelfde dag nog gezaagd en verzonden. Meestal kunt u uw kerstboom dan de volgende dag al in huis verwachten. Wij versturen onze kerstbomen met PostNL, en daarom zijn de algemene voorwaarden van PostNL van toepassing.

De bomen van 2 tot 3,5 meter worden bezorgd door een koerier. De bezorgdagen zijn op dinsdag en donderdag. Hier geldt dus niet: op werkdagen voor 14:00 uur besteld is dezelfde dag gezaagd en verzonden. Helaas kunnen wij u niet vertellen op welk tijdstip de koerier voor de deur staat, omdat dit afhankelijk is van het schema van onze koerier.

De bezorgdata van 2022

Dinsdag 1, 8, 15, 22, 29 november en dinsdag 6, 13 en 20 december.
Donderdag: 3, 10, 17, 24 november en donderdag 1, 8, 15 en 22 december.

5. Hoe wordt een kerstboom verstuurd? 

De kerstboom wordt verstuurd in een net zodat deze compact is bij het verzenden en de takken niet afbreken. Op deze manier zorgen we ervoor dat de boom nog net zo mooi is als bij ons op het kerstbomenveld als hij bij u in de woonkamer staat.

6. Kan ik mijn bestelling ook volgen? 

Bij bomen tot 1.75 meter krijgt u wanneer u een bestelling heeft geplaatst van ons een track-en-trace code toegestuurd per mail. Hiermee kunt u uw kerstboom bij PostNL volgen. Het wil wel eens voorkomen dat onze e-mail in de spambox terecht komt. Het is daarom verstandig om – wanneer u geen e-mail heeft ontvangen – deze ook te controleren.

7. Zijn de prijzen in deze webshop hetzelfde als bij de verkoop aan huis van Boerderij ‘t Geutjen?

Nee, op onze webshop hanteren wij andere prijzen dan bij de verkoop aan huis.

8. Kan ik mijn kerstboom ook op een dag naar keuze laten afleveren?

Ja, dit kan. Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u een zelf een afleverdatum naar wens kiezen. Dit kan door op de kalender te klikken. Let op: kerstbomen tot 1.75 meter worden alleen bezorgd van dinsdag t/m zaterdag. Grote kerstbomen, dus de L, XL & XXL bomen worden alleen op dins- en donderdagen bezorgd door onze koerier. Geef, wanneer u een L, XL of XXL kerstboom besteld, op de kalender aan op welke dinsdag of donderdag u deze bezorgd wilt hebben.

9. Wat is een Easyfix kerstboomstandaard?

Een Easyfix kerstboomstandaard is een standaard waarop u uw kerstboom gemakkelijk vast kunt pinnen. Omdat veel van onze klanten al een EasyFix kerstboomstandaard hebben boren wij in al onze kerstbomen een conisch gat voordat we de kerstboom verzenden. Voor elke kerstboom verkopen wij een passende kerstboomstandaard, dus ook voor L, XL & XXL kerstbomen. De standaards zijn verkrijgbaar vanaf €20,00.

De boom staat op deze standaard altijd recht en u heeft ‘m binnen enkele tellen staan. Klik hier voor meer informatie.

10. Hoe kan ik mijn kerstboom het beste verzorgen?

Een kerstboom is net een snijbloem. Om vers en naaldvast te blijven heeft een kerstboom water nodig. Door middel van de Easyfix kerstboomstandaard kunt u uw kerstboom water geven, zodat deze lang vers blijft. Daarnaast is het belangrijk om de boom eerst te laten acclimatiseren voordat u deze in huis zet en niet te dicht bij de verwarming plaatst. Lees hier onze verzorgingstips, zodat u zo lang mogelijk van uw verse kerstboom kunt genieten.

11. Kan ik de kerstboom ook retourneren na mijn bestelling?

Omdat een kerstboom een natuurproduct is en deze vers voor u wordt gezaagd, is het helaas niet mogelijk om deze te retourneren.

Kerstboomveld van Echte Kerstboom