Onze verschillende soorten kerstbomen

Bij Boerderij ‘t Geutjen verbouwen we verschillende soorten kerstbomen die we tevens ook verkopen op onze webshop www.echtekerstboom.nl. We zijn inmiddels een begrip in de Achterhoek en staan bekend om onze kerstboomvelden, waar mensen in de decembermaand zelf het veld op mogen om hun eigen kerstboom uit te graven of om te zagen. De verschillende soorten kerstbomen die wij verbouwen en verkopen zijn Nordmann en Picea Omorika. Hieronder leggen we u uit wat de verschillen zijn tussen deze kerstbomen, zodat u een kerstboom kiest die bij u en uw wensen past.

Header Echte Kerstboom

Het aanbod

De voordelen


De Nordmann
 (Abies nordmanniana)

De Nordmann kerstboom is een erg populaire boom. In veel Nederlandse huiskamers is deze boom in de wintermaand te vinden. De Nordmann staat bekend om zijn prachtige diepgroene naalden die overigens niet prikken en mooi vol en breed van vorm zijn. Nordmann kerstbomen zijn langzame groeiers en staan wel 7 tot 8 jaar op ons kerstbonenveld voordat ze een lengte van 1.75 meter hebben bereikt. Een Nordmann kerstboom kent verschillende voordelen:

Voordelen van een Nordmann kerstboom

  • Kerstdecoraties, slingers en lichtjes kunt u gemakkelijk kwijt in de Nordmann kerstboom, want het is een volle en brede kerstboom;
  • In tegenstelling tot bijv. de Picea Omorika of de Picea Abies heeft de Nordmann niet-prikkende naalden. Wel zo prettig met huisdieren en kinderen en bij het optuigen van uw kerstboom;
  • De Nordmann kerstboom heeft een luxe uitstraling door de dikke glanzende naalden van deze boom;
  • Dit soort staat bekend om de veroorzaking van minder tot geen allergische reacties. Daarom is dit de beste keuze als u allergisch bent voor kerstbomen.

Nordmann


De Servische Spar (Picea Omorika)

Een andere kerstboom die wij kweken is de Servische spar, ook wel de Picea Omorika genoemd. De Picea Omorika is een compacte en smalle kerstboom. Ideaal dus als u niet zoveel ruimte heeft maar wel graag een echte kerstboom in huis wilt plaatsen. Deze boom heeft een sierlijk uiterlijk door de takken die wat af hangen. De boom is blauwgroen van kleur en heeft in tegenstelling tot een Nordmann kerstboom wat fijnere naalden. Al met al is het een prachtige kerstboom die elk jaar weer erg populair is.

Voordelen van een Servische Spar

  • De Servische spar is een smalle en compacte kerstboom. Daarom is deze boom ook geschikt voor in kleinere ruimtes;
  • De blauwgroene kleur geeft deze kerstboom een bijzondere uitstraling;
  • Het is een heerlijk geurende boom met een sierlijk uiterlijk.

Servische spar | Echte Kerstboom


Kerstboomveld van Echte Kerstboom